Live streama via appen Min Fotboll

Dela matchen - dela upplevelsen

Nu kan alla lag sända sina matcher live och gratis fram till augusti !

Det är enkelt att sända, appen lägger automatiskt på
resultattavla från mål & händelserapportering, och alla kan
kommentera och heja via de sociala funktionerna.

SvFF och Sportbladet bjuder alla på gratis livesändningar i Min Fotboll

Tack vare ett samarbete med Sportbladet blir det nu möjligt för alla att följa svensk barn- och ungdomsfotboll via live streaming i appen Min Fotboll. Det kommer att vara helt gratis att se sina favoritlags matcher i mobilen eller webben ända till augusti.

Via svensk fotbolls egen app Min Fotboll kan alla föreningar och lag fota, filma, och liverapportera från sina matcher. Från och med årets säsong kan alla lag även livesända direkt från appen, och tanken har varit att föreningar ska kunna tjäna pengar på livesändningar genom intäkter från tittare efter en introduktionsperiod.

Men, i rådande tid - med restriktioner och rekommendationer, är det bestämt att barn och ungdomsmatcher ska spelas utan publik. Endast de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföra tillåts vara på plats. Därför är vi glada att kunna erbjuda fotbollspubliken en alternativ lösning. Tack vare ett nytt samarbete med Sportbladet kan vi nu öppna upp abonnemanget och låta alla fotbollstörstande föräldrar, kompisar, mor- och farföräldrar och andra släktingar följa sina lags matcher via livesändningar i mobilen eller på webben.

- Som så många andra längtar vi på Sportbladet efter livesporten. Det är underbart att fotbollen nu är igång hos våra unga och när det inte går att uppleva den på plats för oss som publik så är ju de digitala möjligheterna en räddning. Därför gläder vi oss över detta samarbete som möjliggör för flera av oss fotbollstörstande att få ta del av fotbollen, säger Viktoria Gelin, marknadschef på Sportbladet.

Appen Min Fotboll, som introducerades 2019, har blivit en succé i fotbollssverige och har idag över 160 000 användare. Bara den senaste veckan har 11 000 nya användare anslutit sig, och appen är just nu den mest nedladdade sport-appen i Sverige.

- Intresset av att följa matcherna digitalt är större än någonsin, och med Min Fotboll kan alla matcher få en rolig och bra bevakning. Live streaming är ett perfekt sätt att dela matchen och upplevelsen med alla som inte kan vara på plats, säger Håkan Rossberg, projektledare för Min Fotboll på Svenska Fotbollförbundet.

Det är snabbt och enkelt att komma igång och följa livesändningarna. Det enda du behöver göra är att ladda ner appen Min Fotboll, registrera dig och följa dina favoritlag. Lagens matcher dyker då automatiskt upp i ditt flöde och din personliga matchkalender. Sedan inväntar du sändningarna från dina lag. Det bygger såklart på att någon runt laget tar sig an uppgiften att sända hem till de andra. Tillåter du pushnotiser från Min Fotboll får du också en avisering när en sändning startar. På så vis missar du ingenting.

SvFF och Sportbladet uppmuntrar alla fotbollsintresserade att komma igång med appen och live streamingen redan nu till helgen. Då kommer det spelas tusentals barn och ungdomsmatcher runt om i Sverige.

Följ matcherna live på ett nytt, säkert och schysst sätt, i mobilen!

Appenfinns för nedladdning i AppStore och Google Play.

Manual för Live Stream