VÄLKOMMEN TILL FYRA SPÄNNANDE WEBBINARIER UNDER VÅREN 2021

Detta är ett samarbete mellan Medelpads FF, Jämtland/Härjedalens FF och Ångermanlands FF

Webbinarierna är kostnadsfria och du kommer få en länk till Microsoft Temas på morgonen när webbinariet sker. Du behöver inte ha någon programvara nedladdad. Kan följas på mobil, surfplatta eller dator.

Torsdag 18 februari, 19:00-20:30

  • Ledarskap – Personcentrerat förhållningssätt via Motiverande samtal Evidensbaserad samtalsmetodik som leder till förändring av beteenden

Motiverande samtal (MI) är en metod som går ut på att bemöta personer i förändringsinriktade samtal med ett särskilt förhållningssätt och aktivt lyssnande. MI kan vävas in som en naturlig del i arbetet som coach och tränare och underlättar bland annat för att stärka idrottares motivation, möta oengagerade och stötta dem som är osäkra (exempelvis inför att fortsätta som aktiva).

Inspirationsföreläsning och praktisk tillämpning med Johannes Dock, Västernorrlands Parasportförbund

Anmälningslänk:Personcentrerat förhållningssätt via Motiverande samtal

Måndag 22 mars, 19:00-20:30

  • Spelarutbildning – Inkludera målvakten i träning och match

Webbinariet vänder sig till tränare, ledare och övriga intresserade som vill ha råd och tips på hur man kan inkludera målvakterna i träning och match.

Leif kommer bland annat att prata om:
Målvakten i spelet fotboll
Målvaktens uppgifter i försvarsspelet & anfallsspelet
Specialträning för målvakter
Tränarteamets ansvar för målvakten

Leif Troedsson, Svenska Fotbollförbundet är en rutinerad målvaktsinstruktör som just nu är målvaktstränare i damlandslaget samt ansvarig för Svenska Fotbollförbundets målvaktstränarutbildning C till A.

Anmälningslänk:Inkludera målvakten i träning och match

Tisdag 20 april, 19:00-20:30

  • Fotbollspsykologi – För nästa träning och en långsiktig karriär

Under föreläsningen ger Rasmus en introduktion till området Fotbollspsykologi utifrån tre teman: 1) Göra nästa aktion 2) Göra lagkamrater bättre och 3) Långsiktig och hållbar karriär. Dessa teman handlar om olika utmaningar som spelare kan stöta på under sin karriär och om färdigheter som kan behövas för att hantera dessa utmaningar. Genom att fokusera på konkreta beteenden kan tränare och spelare lättare integrera fotbollspsykologi i vardagen vilket kan hjälpa spelare att må bra, utvecklas och prestera bättre.

Rasmus Wallin-Thornberg Tränarutbildare i beteendevetenskap på Svenska Fotbollförbundet.Han arbetar även med det fotbollspsykologiska området i damlandslaget samt utbildar i fotbollspsykologi på förbundets ungdomslandslagsläger.

Anmälningslänk:För nästa träning och en långsiktig karriär

Onsdag 28 april, 19:00-20:30

  • Matchanalys

Underkvällen ska Anders ge oss tankar om hur vi ska tänka när vi analyserar våra matcher.

Anders Eriksson är en av fyra heltidsanställda matchanalytiker på SvFF och har sedan starten 2014 i olika utsträckning arbetat med samtliga svenska ungdomslandslag i fotboll. Sedan 2017 ingår han i damlandslagets ledarstab där han är ansvarig för motståndarbevakning samt match- och träningsanalys.

Anmälningslänk:Matchanalys